dinsdag 13 april 2021

Impact Elektromagnetische Straling groot.


 

Al jaren vragen mensen en deskundigen zich af wat de toegenomen elektromagnetische straling, soms verwijtend aangeduid met elektrosmog, doet met mens en natuur.

De afgelopen decennia is de behoefte aan deze straling steeds verder toegenomen door het groeiende gebruik wereldwijd aan meer (digitaal werkzame) technologieën zoals: magnetrons, dect-telefoons, wifi voor computers, laptops en smartphones. Eerst volstond een 2 G- netwerk maar als snel werd dat 3 en 4 G en momenteel wordt alles in gereedheid gebracht om snel mondiaal 5G uit te rollen.  Meestal worden daarbij vooral de voordelen genoemd van nog sneller en beter internet en de verdere snellere verbindingen voor een totaal netwerk van elektrische en elektronische apparaten, het zogenaamde “internet of things” . De overheid is ook een krachtige pleitbezorger, want bij iedere G verhoging mogen zij bepaalde stralingsfrequenties gaan verhandelen/toewijzen aan bereidwillige commerciële partijen, die er gebruik van willen maken. Een mooi extraatje van miljarden Euro’s.

Gelukkig is er de onafhankelijk wetenschappelijke wereld, die onderzoeken uitvoert naar de schadelijkheid van stoffen, producten en/of technologieën. Zo zijn er studies gedaan naar de effecten van mobiele telefoons, die aantonen dat het om meer dan alleen fysische, warmteverschijnselen gaat maar ook om biologische en neurologische effecten. Bij dieren heeft langdurige blootstelling aan deze straling zelfs kanker veroorzaakt.

Bij mensen durft men zover niet te gaan en hanteert men in sommige landen zoals België en Frankrijk het voorzorgsprincipe en zeker voor kinderen die extra gevoelig zijn. Bijvoorbeeld geen werkzame mobiele telefoons tijdens schooltijden.

Een recente studie van dr. Robert O. Young wijst op een verband tussen 5 G en het Corona-virus dat ons vooral moet waarschuwen.

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/04/15/het-verband-tussen-5g-en-het-corona-virus/

kijk ook deze video:

https://www.bitchute.com/video/vAJ6HMoTFX2e/

Over de gevaren van 5G zie ook :  https://dissident.one/2021/10/11/20931/

Over een verband tussen 5G straling en Coronavirus bestaan ook steeds meer aanwijzingen:

https://www.frontnieuws.com/peer-reviewde-studie-geeft-toe-dat-5g-straling-covid-19-veroorzaakt-verbluffende-bekentenis/





Een zeer unieke studie is recent gepubliceerd door UNESCO (een onder de vlag van de Verenigde Naties opererend wereldwijde organisatie), die bijzondere culturele- en unieke natuurgebieden wil beschermen en dan de status van beschermd object of gebied afgeeft.

Zo ook een regenwoudgebied Gondwana in het oosten van Australië dat een beschermd natuurreservaat werd en waar dus verder geen menselijke activiteit meer mag plaatsvinden.           Alsof men een vooruitziende blik had,  heeft men al ruim 15 jaar geleden (na een nulmeting) besloten om een grondig longitudinaal (langdurig) onderzoek uit te voeren naar de invloed van zendmasten voor elektromagnetische straling op de natuur en in het bijzonder de dierenwereld. Projectleider was de botanicus Mark Broomhall. Biodiversiteitsonderzoeken voor het jaar 2000 gaven aan dat deze in het gebied toenam. 

Tussen 2000 en 2004 plaatste men er 3 G-masten met als gevolg dat de diversiteit aan insecten afnam.  Zo is ook uit metingen in Duitsland gebleken dat de afgelopen jaren de insectendiversiteit met wel 75% afnam, mogelijk als gevolg van onkruidverdelgers , intensieve landbouw en /of straling.     

Tussen 2006 en 2009 werden er in Gondwana “verbeterde” 3G-zendmasten  geplaatst waarna onderzoekers 27 vogelsoorten zagen vertrekken uit het gebied. Ze verbleven er niet langer, waaronder de scaly Trush, de yellow throated Scrub en de double barred Finch.

In de jaren 2012 en 2013 verrezen er 4G-masten in het gebied. Daarna verdwenen er nog eens 49 vogelsoorten. Verder zagen ze bij 86 vogelsoorten onnatuurlijk gedrag  en waren de plaatselijke vleermuissoorten schaars geworden. Ook insecten, bijen, motten, vlinders, kikkers, padden en mierensoorten verdwenen en de totale insectenpopulatie verminderde met 80 tot 90%!  Deze conclusies gelden voor een gebied van circa 3 km rondom een zendmast.

Samenvattend is de heldere conclusie dat de straling van deze zendmasten een verwoestende impact hebben op het natuurlijke (dierlijke) ecosysteem en een ingrijpende achteruitgang van de biodiversiteit veroorzaakt.  Hier spelen landbouwgiffen, stedelijke en industriële vervuiling geen enkele rol.






Zie ook: 

Voor het hele rapport van de Unesco: https://ehtrust.org/wp-content/uploads/Mt-Nardi-Wildlife-Report-to-UNESCO-FINAL.pdf   en voor een bespreking ervan : 

https://stralingsbewust.info/2021/02/18/impact-van-straling-op-de-natuur-onder-de-aandacht-gebracht-bij-fractievoorzitters-en-tweede-kamer/

of de hierover gemaakte 20 minuten durende video: 

https://www.stop5gnl.nl/blog/2020/12/19/stralingsrisicos-een-blik-op-de-gevolgen-voor-het-eco-systeem-video-21-min/

of ook

https://www.frontnieuws.com/niet-alleen-mensen-wetenschappers-zeggen-dat-5g-straling-dodelijk-is-voor-dieren-en-wildleven/

Daarbij  moeten we ons realiseren dat we in Nederland ook al een volledig dekkend 3 én 4 G- netwerk van zendmasten hebben gerealiseerd en binnenkort ook 5G dat nu uitgerold wordt. Willen we dat?

Met deze recente kennis over de impact?? Is de mens zo superieur??

Een gerenommeerd Italiaans Ramazinni onderzoeksinstituut met onderzoeker dr. Belpoggi en haar team heeft een metastudie uitgevoerd (7.866 wetenschappelijke artikelen over effecten van EM straling)  en daarover gerapporteerd  aan het Europees Parlement medio 2021. De conclusies zijn zorgwekkend.

  https://www.frontnieuws.com/eu-onderzoeksrapport-over-5g-straling-kan-kanker-veroorzaken/

Stichting StralingsBewust  heeft dit rapport en de bespreking ervan eind februari 2021 op zijn website gezet en ook doorgestuurd naar vertegenwoordigers van politieke partijen in het parlement. Daarbij het verzoek hiervan kennis te nemen en nadrukkelijk bij de uitrol van 5G eerst nulmetingen en later vervolgmetingen uit te voeren naar de impact op de biodiversiteit. We kunnen beter nu zeer voorzichtig te werk gaan!  Datzelfde heb ik ook gedaan naar Gemeenteraadsleden in Waalre die het voorstel in stemming hebben gebracht, maar helaas niet op een meerderheid kon rekenen. Nu is het wachten op een burgerinitiatief á la Aïreas van bedenker van de Stad van de Toekomst, Jean-Paul Close  in Eindhoven,  waarmee een netwerk van luchtkwaliteit in Eindhoven - en geluidsmetingen rondom Eindhoven Airport  zijn gerealiseerd !!

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/09/24/onafhankelijke-wetenschap-over-het-effect-van-draadloze-straling-op-de-menselijke-gezondheid/

https://www.frontnieuws.com/de-gevaarlijkste-technologie-ooit-uitgevonden-deel-i/

Nu moeten we nieuwe metingen van bioversiteit opstarten.

Gelukkig komt er soms ook steun uit het Rechtsleven. 

In de VS is een gerechtelijke uitspraak in augustus 2021 gedaan, die milieupartijen gelijk geeft in hun strijd tegen elektromagnetisxche straling.!! Een overheidsinsantie, de FCC dat staat voor Federal Communications Commission is verantwoordelijk voor de ( veilige)  grenswaarden van de elektromagnetische straling. In de uitspraak werd deze instantie verweten de in 1996 vastgestelde grenzen niet meer te hebben bijgesteld of aangepast, ondanks de enorme berg van wetenschappelijke onderzoeken over de risico's van deze straling die hun rechtstreeks is aangeboden. Ze hadden de arroganantie om niet eens inhoudelijk en met wetenschappelijke argumenten te reageren. De Rechter in hoger beroep oordeelde dat ook de overheid niet boven de wet staat en had in het belang van de volksgezolndheid en het milieu wel moeten reageren. Bij de procederende partijen zat ook de Children's Health Defence, ooit opgezet door jurist en advocaat Robert Kennedy junior die eerder zich inzette tegen gedwongen niet bewezen vaccins en ook GMO (genetisch gemodificeerd organismen  en schadelijke onkruidverdelingsmiddelen (zoals glusofaat van Monsanto (nu Bayer)). Ook in die zaken heeft Kennedy klinkende successen geboekt.     

https://myemail.constantcontact.com/EHT-Victorious-in-Federal-Court-Case-Against-the-FCC-on-Wireless-Radiation-Limits.html?soid=1116515520935&aid=uDICRkfKfPE

en https://ehtrust.org/ehtlegalaction-againstfcconhealtheffectsofcellphones/





Recent ook nog een artikel van een Zweedse professor die waarschuwt voor de gevaren van WIFI.