dinsdag 7 december 2010

Klachten over Vliegverkeer

Nieuw meldpunt voor Vlieglawaai

Vrijdag 3 december heeft Emile Roemer de nieuwe website www.vlieglawaai.nl officieel in gebruik gesteld. Dit gebeurde in de hal van het gebouw van Provinciale Staten in Den Bosch in aanwezigheid van een klein groepje belangstellenden.
foto: Anke van Hest

Het is een initiatief van de SP Provinciale Statenfractie, omdat vooral Noord-Brabant meerdere vliegvelden binnen haar grenzen heeft en het vliegverkeer de laatste jaren flink is toegenomen. Zo heeft de commissie Alders (in de volksmond de Alderstafel) een voorstel aan de regering en tweede kamer aangeboden om het vliegverkeer de komende jaren op Eindhoven Airport flink te laten stijgen. Een deel van de vakantievluchten die nu nog vanaf
Schiphol opstijgen zullen in de toekomst mogelijk vanuit Eindhoven vertrekken.


Emile Roemer opent de website

Ron van Zeeland, het SP Statenlid en initiatiefnemer, gaf daarna een uitleg van de website en de wijze waarop een klacht kan worden ingediend.

Foto:Anke van Hest

Ron van Zeeland geeft uitleg

Tegelijkertijd werd ook een flyer gepresenteerd die verspreid kan worden onder de bevolking om bekendheid te geven aan het bestaan van deze website.


Presentatie van de flyer

Maar weinig mensen maken gebruik van de bestaande mogelijkheden om een klacht in te dienen bij de betreffende instanties als Eindhoven Airport, het Ministerie van Defensie of Provinciale Staten. Nu is er een nieuwe onafhankelijke mogelijkheid om een klacht te melden en de resultaten daarvan komen daarmee direct op tafel bij Provinciale Staten en de verschillende gemeenten.